søndag 19. januar 2014

Project life

Tenkte jeg skulle prøve ut project life så jeg ønsket med litt utstyr til jul :D Fikk jo og litt forskjellig, så i går var jeg på treff i Haugesund, arr av scrap 4 fun :D Kan glatt si jeg ble hekta fra første sekund... Endelig får jeg satt inn de bildene som ligger her og ikke er "scrappeverdige" i album og... Men unger i hus blir det mye bilder, og mange bilder er dårlige, med tanke på fokus, rot på bildet og slikt, så det blir rett og slett et dårlig bilde å scrappe. Disse gidder jeg jo aldri å scrappe, i tillegg er det ofte bildeserier som faktisk må være sammen for å kunne si noe som situasjonen.. og da blir de jo bare liggende... MEN så snubla jeg over project life... Og jeg elsker det... :) Fikk "scrappet" ti sider i går på treffet, er genialt enkelt og kjapt, tror jeg brukte ca 10 min på en side, da pyntet jeg med washitape og wood veener..... Hva trenger man for å begynne?!! JO, lommer, jeg liker 12x12 sider når jeg scrapper, så jeg gikk for samme str til PL-lommene. Valgte å kjøpe en samlepakke med 60 lommer, med 6 forskjellige design... DVS at jeg kan lage 120 sider, da vi selvfølgelig bruker begge sidene... Lommene kommer i en fin eske så man har oppbevaring til di:
På esken er det også bilder av de forskjellige designene på lommene, kjekt så slipper man å se igjennom alle lommene for å finne ett som passer. Di største inndelingen på lommene er standard bildestr som er 10x15 cm, så det er bare til å legge bildene dine inn i inndelingslommen, og de minste inndelingslommen er 7,5x10. Kjøper du kit, så får du kort som passer inn perfekt til både store og små lommer. Du får kit i flere str, 40 kort, 60 kort, 100 kort og 616 kort. Alle kitene er samstemte så de går i samme tema og passer i fargene. Så kjøper du ett kit, så kommer du langt. slik ser det største kitet ut, finnes i andre farger og men jeg har kun dette:
Her er mine kit:
Kortene er også tosidig, så om du ikke liker ene siden så vil du med stor sannsynlighet like den andre... :) Er en del engelske tekster på kortene, men på den andre siden er det ikke tekst så du får brukt kortet uansett... Her ser du samme kort, fram og bak:
Jeg var så heldig at jeg fikk meg en punch også til jul, denne puncher ut kort i str 7,5x10. Med avrunda kanter så kortet blir helt likt di ferdigkjøpte.. Så jeg kan lage meg kort som passer perfekt, med punch og mønsterark :D jeg har brukt punchen til å få bilder til å passe perfekt til de små lommene og.. slik ser punchen ut:
Her er den første siden jeg laget i går...
Så hvis du vil prøve deg på dette så trenger man faktisk ikke så mye, som sagt jeg anbefaler deg å kjøpe slik samleboks med lommer så du har litt forskjellig, såfremtil at du kun har bare liggende eller stående bilder da ;) Og ett kit... En slik samleboks med lommer koster ca 300 kr, og ett kit koster fra 40 kr og oppover til ca 300 for det største.... Hvis du vil pynte på sidene så er diverse binderser, washitape, og trepynt geniale.. flate og de bygger ikke i høyden.... Lykke til :D

10 kommentarer:

Mai-Britt sa...

Så morsomt at finde noget som virkelig fanger en, og den side er nydelig med fine billeder og passende farver og pynt. Jeg glæder mig til at se mere :-)

iselinalbretsen sa...

projectlife virker veldig moro og kjekt :)

Med reiser, barn og alt mulig blir det ofte bilder. og da er det kjekt med litt flere enn 1 bilde per side ja ;)

Heidi sa...

Så kult å løse de "ikke scrappe bilder" på denne måten!!

Therese sa...

Så fint blogginnlegg. Takk for inspirasjon.

Jorunn`s scrapperier sa...

Dette ser så spennende ut. Sidene dine ble så fine og som du sier: vi har mange bilder vi ikke ellers ville scrappet.
Hyggelig å bli kjent med det på treffet og velkommen igjen.

mvh Lakrisjenta

Ragna sa...

Så herlig PL scrapping. Likte måten du har brukt små bilder slik at kanten ble hvite. Veldig ro i prosjektet på den måten.
*scrappeklem*

Aquarell sa...

Dette ser kjempespennende ut! Sidene ble så flotte, og liker at det går fort å lage dem. :)

Cornelia sa...

Det ser så kolossalt kul ut att syssla med PL, men jag är säker på att jag aldrig skulle orka hålla i och så skulle jag få dåligt samvete för det...

Men din sida är så flott!!!! och jag förstår att du koser dej när du lagar sådana!

Monika sa...

Så genialt!! Dette skal jeg også vurdere :) Har ikke scrappet på leeeeenge, så har masse bilder liggende ... både scrappbare og litt mer ugunstige bilder.

Scrappegal sa...

Herlig fargenyanser du har valgt til denne PL-siden din!!!! :) :) :)